Startpagina Actueel

Resultaten bekend van het veldonderzoek paratuberculose

Begin 2020 heeft de werkgroep paratuberculose, voorgezeten door de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, een onverwachte stijging van het aantal positieve monsters voor antistoffen tegen paratuberculose vastgesteld bij analyses in de periode november 2019-februari 2020. Er werd een diepgaand onderzoek ingesteld om de oorzaak van deze stijging te achterhalen.

De werkgroep paratuberculose heeft er bij de leverancier van de testkits op aangedrongen de oorzaak van de toename van het aantal positieve monsters in het vorige werkjaar na te gaan.

Deze heeft samen met het Nationale Referentielaboratorium (Sciensano) een veldproef ingesteld waarbij melk-, serum- en PCR analyses door zowel de leverancier van de testkits als Sciensano werden uitgevoerd.

Analyse van toekomstvisie van...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Provincies zetten Korte Keten in de kijker met spaarkaartactie

Korte Keten De Vlaamse provincies sloegen dit jaar de handen in elkaar om een spaarkaartactie in het kader van de Week van de Korte Keten te organiseren. Daarmee kunnen korte keten-producenten hun klanten de weg wijzen naar elkaar. Daarnaast zet elke provincie nog eens op haar eigen manier de korte keten in de kijker.
Meer artikelen bekijken