Startpagina Onderwijs

Toekomstgericht tuinbouwonderwijs in het Scheppersinstituut Wetteren

'Dochterlief/zoonlief wil boer worden', liet menig ouder vallen tijdens de coronaproof ingerichte infoavonden voor potentiële eerstejaars leerlingen op het Scheppersinstituut te Wetteren. ‘Boer worden’, in de ruime zin van het woord, is de dag van vandaag niet evident. Met onze tuinbouwopleiding willen we onze leerlingen goed voorbereiden op een job of verdere studie binnen de agrarische sector.

Onze school ligt in het centrum van de sierteelt en boomkwekerij. De regio Wetteren kent hierin reeds een jarenlange traditie. Een belangrijke focus binnen onze tuinbouwafdeling ligt dan ook op sierteelt en boomkwekerij. Niet enkel de opkweek en veredelingstechnieken zijn daarin belangrijk, maar ook het gebruik in tuinen en openbaar groen. Een juiste keuze van planten en bomen draagt bij aan biodiversiteit en matigt het klimaat. Leerlingen die zich verder specialiseren in tuinontwerp of kiezen voor tuinaanleg en -beheer kunnen belangrijke...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Onderwijs

Recordgroei bevestigt juiste aanpak en aanbod van PCLT Roeselare

Onderwijs De voorbije jaren waaide er een nieuwe wind door het PCLT te Roeselare. In 2023 werden meer dan 15.000 uren praktijkcursus gevolgd. Dit komt neer op zo’n 150.000 opleidingsuren. Dit betekent een groei met 22,4% op één jaar tijd. Het is de grootste groei sinds het ontstaan van het praktijkcentrum.
Meer artikelen bekijken