Startpagina Onderwijs

Graduaat Productiebeheer land- en tuinbouw bij Vives Roeselare: Werkplekleren blijkt een krachtig leerinstrument

Twee jaar geleden werd het graduaat Productiebeheer land- en tuinbouw opgericht. Na 2 jaar krijgen we een mooi zicht op de sterktes van de opleiding. Wat een graduaatsopleiding het meest typeert, is het groot belang van werkplekleren en de kruisbestuiving ervan in de lessen. De startende student krijgt in het begin een uitgebreide ontdekkingsfase. Daarbij staan bezoeken aan de land- en tuinbouwsector centraal.

Opleidingshoofd Joachim Kerckhove geeft meer uitleg over het werkplekleren: “Twee keer per week trekken we letterlijk de boer op om de sector in al zijn facetten te ontdekken. Dit vormt de basis voor de keuze van het individueel werkplekleren. Die keuze wordt nog versterkt tijdens het werkplekevent. Via een heuse speeddate komt de student in contact met verschillende potentiële werkplekken. Een vlotte match resulteert doorgaans ook in een mooie samenwerking. Vind je als student niet meteen een geschikte plaats, dan gaan we samen op zoek...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Onderwijs

Recordgroei bevestigt juiste aanpak en aanbod van PCLT Roeselare

Onderwijs De voorbije jaren waaide er een nieuwe wind door het PCLT te Roeselare. In 2023 werden meer dan 15.000 uren praktijkcursus gevolgd. Dit komt neer op zo’n 150.000 opleidingsuren. Dit betekent een groei met 22,4% op één jaar tijd. Het is de grootste groei sinds het ontstaan van het praktijkcentrum.
Meer artikelen bekijken