Startpagina Onderwijs

Thomas More innoveert: “Door samen te werken met bedrijven hebben we een uniek aanbod”

De landbouwsector evolueert continu en de bedrijven evolueren mee. Het aanbod aan landbouwonderwijs mag zeker niet achterblijven. “Al enkele jaren is de Thomas More Hogeschool in een stroomversnelling gekomen wat betreft innovatie”, geeft opleidingsmanager Rina Hulsbosch mee. Sinds kort is de campus in Geel niet alleen een complexe oefenkoe en een hydraulicalaboratorium rijker, de nieuwe hoogtechnologische serre van zo’n 1.500 m² is de grootste primeur. Bovendien studeren dit jaar de eerste studenten van het nieuwe graduaat Productiebeheer Land- en tuinbouw af.

De landbouwsector is niet alleen heel breed, de technologie evolueert ook continu. Als school is het daarom ieder jaar een uitdaging om mee te zijn met de nieuwste ontwikkelingen. En die komen van verschillende bedrijven. “Van constructeurs, tot bedrijven die doen in verlichting, tot zaadbedrijven,… Thomas More realiseert samenwerkingen met verschillende bedrijven om zo mee te zijn met de nieuwste technologieën. Als studenten in het werkveld komen, hebben ze ook de ervaringen met bedrijven in hun rugzak, wat hen helpt in hun...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Onderwijs

Recordgroei bevestigt juiste aanpak en aanbod van PCLT Roeselare

Onderwijs De voorbije jaren waaide er een nieuwe wind door het PCLT te Roeselare. In 2023 werden meer dan 15.000 uren praktijkcursus gevolgd. Dit komt neer op zo’n 150.000 opleidingsuren. Dit betekent een groei met 22,4% op één jaar tijd. Het is de grootste groei sinds het ontstaan van het praktijkcentrum.
Meer artikelen bekijken