Startpagina Onderwijs

Sander De Cock: “Ik leerde dat een goed management belangrijker is dan hard werk”

Sander De Cock (20) uit Lokeren, zit in zijn laatste jaar Agro- en biotechnologie aan de Odiseehogeschool in Sint-Niklaas. Hij koos ervoor om af te studeren in de richting landbouw, want in de toekomst wil hij het ouderlijk melkveebedrijf met 360 koeien en 300 stuks jongvee overnemen. Al van kleins af wist hij hoe zijn toekomst eruit zou zien.

Als alles goed gaat, studeert Sander in juni af. De helft van zijn opleiding bestond uit thuisonderwijs, wat niet gemakkelijk was met praktijkvakken. “Normaal doen we veel bedrijfsbezoeken, en nu en dan een cursus, maar een groot deel daarvan hebben we het afgelopen jaar moeten missen. We hebben wel een klauwkapcursus, inseminatiecursus en mechanisatiecursus gedaan. Daar ben ik al blij om.”

Liefde voor melkkoeien

In...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Onderwijs

Recordgroei bevestigt juiste aanpak en aanbod van PCLT Roeselare

Onderwijs De voorbije jaren waaide er een nieuwe wind door het PCLT te Roeselare. In 2023 werden meer dan 15.000 uren praktijkcursus gevolgd. Dit komt neer op zo’n 150.000 opleidingsuren. Dit betekent een groei met 22,4% op één jaar tijd. Het is de grootste groei sinds het ontstaan van het praktijkcentrum.
Meer artikelen bekijken