Startpagina Actueel

BelOrta veilt eerste frambozen

Woensdagmorgen werden bij BelOrta de eerste frambozen van 2021 verkocht. Deze frambozen, van de variëteit Kwanza, werden aangevoerd door producent De Koning uit Etten-Leur en aangekocht door koper Special Fruit uit Meer.

Leestijd : 2 min

De afgelopen jaren is de populariteit van frambozen (net als andere zachtfruitsoorten) sterk toegenomen. Ook in 2020 merkten we tijdens het seizoen dat die stijgende tendens voortgezet werd, ongetwijfeld mede omwille van de toegenomen interesse voor thuis koken.

Omdat de horeca afgelopen jaar vaak gedwongen gesloten was, ging de consument steeds vaker op zoek naar de restaurantervaring op de eigen keukentafel. Typische horecaproducten zoals frambozen, die smaak én kleur op elk bord brengen, mogen daar niet in ontbreken.

De alsmaar stijgende populariteit van frambozen reflecteert zich eveneens in de stijging van het areaal bij BelOrta. Onze voornaamste variëteit blijft Kwanza. Deze soort kenmerkt zich naast een lekkere smaak ook door haar stevige rode vrucht, langere beschikbaarheid en lange bewaarperiode. Dit maakt ze bvb. ook geschikt voor verdere export.

Smullen geblazen tot en met de herfstvakantie

Tot enkele jaren geleden waren lokaal geteelde frambozen slechts enkele maanden beschikbaar. Afgelopen decennium is deze periode danig uitgebreid dankzij onder meer innovatieve teelttechnieken, spreiding van variëteiten en nieuwe rassen. Intussen kan je volop smullen van onze frambozen vanaf mid april tot en met de herfstvakantie.

Ook de verschillende verpakkingswijzen waarin onze frambozen aangeboden kunnen worden, breiden alsmaar uit. Onder andere gesloten verpakkingen met deksel en topseal maar ook open verpakkingen zoals onze 125gr bootjes behoren tot de mogelijkheden.

One stop shop voor het hele zachtfruitassortiment

Met de primeurverkoop van onze eerste frambozen trappen we het binnenlandse zachtfruitseizoen af. De komende weken en maanden brengen we volop de lente (en zomer) in het land met de eerste verkopen van onze braambessen, blauwe bessen, rode bessen, kersen,…

Dit jaar zetten we ons gamma zachtfruit bovendien in de kijker met een gloednieuwe marketingcampagne via tv, radio, digitale kanalen & activaties. BelOrta bessen zijn lokaal geteeld en kunnen bijgevolg pronken met een optimale versheid en smaak.

LV-BelOrta

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken