Startpagina Economie

WWF: ‘Belgische consumptie beïnvloedt ontbossing’

De EU is een van 's werelds grootste importeurs van tropische ontbossing en daarmee samenhangende emissies, de tweede na China, zo blijkt uit een nieuw WWF-rapport. 8 landen, waaronder België, waren verantwoordelijk voor 80% van de geïmporteerde ontbossing in Europa. Met name onze consumptie van soja, palmolie, koffie, chocolade, rundsvlees en andere producten heeft een grote impact.

Nu de Europese Commissie in het voorjaar haar voorstel voor nieuwe EU-wetgeving ter bestrijding van ontbossing gaat presenteren, onderstreept het rapport de dringende noodzaak dat de wet de volledige voetafdruk van EU-consumptie op de bossen en andere ecosystemen van onze planeet aanpakt, zoals graslanden en natte gebieden.

De gegevens en inzichten in het rapport ‘Stepping Up: The continuing impact of EU consumption on nature worldwide’ zijn verzameld door het Stockholm Environment Institute (SEI) en via het transparantie-initiatief Trase. Het biedt...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Economie

Milcobel handhaaft standaard melkprijs voor mei

Actueel Milcobel zal voor de lopende leveringen van de maand mei 2024 een standaard melkprijs hanteren van 41,00 euro per 100 liter. Dit komt overeen met een reëel uitbetaalde melkprijs van 45,25 euro per 100 liter voor een bedrijf met een vetgehalte van 43 g/l, een eiwitgehalte van 35 g/l en maximale premies voor kwaliteit, duurzaamheid en hoeveelheid. De vet- en eiwitprijs voor mei bedraagt 5,3947 euro per kg.
Meer artikelen bekijken