Startpagina Akkerbouw

CSA bij Ten Hoogen Elslande: “Als je de eerste jaren kan overbruggen, ben je vertrokken”

Enkele jaren nadat An Ghesquiere het gangbaar gemengd bedrijf overnam in 1995, kriebelde het om het net dat anders aan te pakken. Na wat wikken en wegen waagden An en haar partner Raoul de sprong om over te schakelen naar een biologische pluktuin. Ten Hoogen Elslande werd een bloeiend CSA-bedrijf. “Nadeel is dat we in ‘the middle of nowhere’ wonen, om echt goed rendabel te zijn willen we toch 30 gezinnen extra aantrekken”, vertelt landbouwster Ghesquiere. Het CSA-verdienmodel is duidelijk niet evident…

H et gevoel voor het boerenleven hebben An Ghesquiere en haar man Raoul Dhondt duidelijk overgeërfd van de familie. Ten Hoogen Elslande is immers een gemengd landbouwbedrijf dat sinds 1707 generatie op generatie wordt doorgegeven in de familie Ghesquiere. En ook bij An klopt het spreekwoord ‘het bloed kruipt waar het niet gaan kan’ ook helemaal. Nu is Ten Hoogen Elslande een openbloeiend CSA-bedrijf. “In 1995 heb ik de gebouwen en...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Akkerbouw

Wat is het potentieel van kruidenrijk grasland als klimaatrobuust maaimengsel?

Akkerbouw Door de klimaatverandering worden veehouders steeds meer geconfronteerd met warmere en vooral drogere zomers. Grasland is door het lange groeiseizoen en dus groot compensatievermogen op zich klimaatrobuust. Toch is er nog ruimte voor verbetering als het gaat over grasmengsels bedoeld om te maaien. Deze zijn klassiek samengesteld uit hoofdzakelijk Engels raaigras. Dit wortelt ondiep en heeft behoefte aan veel nutriënten (onder andere stikstof) en water.
Meer artikelen bekijken