Startpagina Actueel

Insecten als duurzame grondstof weer een stap dichterbij met de ‘Insect Pilot Plant’

Na 4 jaar is de Insect Pilot Plant volledig operationeel. Deze pilootinfrastructuur voor de kweek, oogst en verwerking van insecten in Geel en Mol overstijgt de laboschaal. De installatie zal gebruikt worden voor onderzoek en demonstratieprojecten waarbij de opgebouwde expertise wordt overgedragen naar geïnteresseerde bedrijven, de overheid en het brede publiek.

Met de steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) begonnen KU Leuven Campus Geel, Thomas More Kempen en de onderzoeksinstelling VITO in 2017 met de bouw van de pilootinfrastructuur voor de kweek, het oogsten en het verwerken van insecten, kortweg de Insect Pilot Plant. Nu, 4 jaar later, is het project afgerond. Met de Insect Pilot Plant komt een nieuwe waardeketen op basis van insecten weer een stap dichterbij.

Insecten beschikken over het potentieel om de basis te vormen van een...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Plagen en ziektes bij kolen: Hoe ze herkennen, voorkomen en bestrijden?

Groenvoorziening Mei is de ideale maand om de jonge koolplantjes uit te planten. Kolen mogen dan al ‘groeien als kool’, toch heeft de teelt wel tijd nodig. Het vraagt bovendien de nodige kennis van de tuinliefhebber, vooral ook omdat ze gevoelig zijn voor ongeveer 40 ziektes en plagen. We zetten de belangrijkste op een rijtje en vertellen je hoe ze te herkennen, eventueel te voorkomen en indien nodig te bestrijden.
Meer artikelen bekijken