Startpagina Varkens

Eric en Chantalle Reijrink (NL): Je moet op veel zaken letten bij een sanering

Varkenshouders Eric en Chantalle Reijrink uit het Brabantse Diessen (NL) doen mee aan de meest recente Nederlandse saneringsregeling voor de varkenshouderij (zie kader). Bij het saneren zijn er flink wat zaken waar je op moet letten: van het uiterlijke moment van leegdraaien, tot aan de sloopdatum, fiscale punten en herinvesteringsmogelijkheden.

Eric Reijrink (53) nam in 1997 het gemengde bedrijf over van zijn ouders. Ze hadden 120 zeugen en 60 stuks melkvee. Eric: “De overname gebeurde dan nog wel tijdens de varkenspest die op dat moment in Nederland heerste.” De Brabantse varkenshouder wilde meteen uitbreiden na de overname en realiseerde dat door een luchtwasser achter de stal te zetten. Zodoende kon hij groeien naar een gesloten bedrijf met 240 zeugen (3.000 vleesvarkens). Na een aantal jaren werden de kinderen van het stel groter en wilde Chantalle (46), waar Eric...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Varkens

Kraamstalindex zorgt effectief voor betere prestaties in de kraamstal

Varkens Uit onderzoek van de KU Leuven blijkt dat de introductie van de kraamstalindex binnen de Vlaamse Piétrain Fokkerij (VPF) effectief geleid heeft tot betere prestaties in de kraamstal. Zowel in de eigen bedrijven van de VPF als binnen de ILVO-testwerking eindberen nam de vitaliteit van biggen toe tussen 2019 en 2023, terwijl erfelijke gebreken en sterfte afnamen.
Meer artikelen bekijken