Startpagina Fruit

Premier De Croo bezoekt aardbeiteler: “De steunmaatregelen hielpen ons de coronacrisis doorstaan.”

Premier Alexander De Croo (Open Vld) bezocht vandaag, 8 juni, aardbeiteler Raf Quirijnen uit Loenhout. Hij gaf, samen met Boerenbondvoorzitter Sonja De Becker de premier een rondleiding op zijn bedrijf met speciale aandacht voor tewerkstelling en veiligheid op het werk in coronatijd. “Zonder maatregelen was het veel moeilijker geweest om aan seizoensarbeiders te geraken”, vertelt hij.

De aardbeisector blaakt van ondernemerschap, maar die heeft net als nagenoeg alle andere sectoren zijn aandeel aan corona-uitdagingen gehad. Eerste minister Alexander De Croo erkent dat de aardbeiteelt een belangrijke sector is in Vlaanderen. “De aardbei is niet alleen een lekkernij om zelf van te genieten, maar ook een belangrijk exportproduct. En dat is met dank aan de passie en het ondernemerschap van de vele telers. Ook zij werden tijdens corona op de proef gesteld.” Hij geeft aan trots te zijn op de aardbeisector tijdens de barre...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Fruit

Wetenschappers zoeken natuurlijke microben om aardbeiplanten te versterken  

Fruit Aardbeien zijn meer dan fruit, bladeren en wortels. Ze hebben een natuurlijk netwerk van microben. Noem het gerust holisme voor planten. “Binnen die dynamiek zoeken we natuurlijke microbencocktails om aardbeiplanten gezond te houden”, aldus onderzoekers van KU Leuven. “Daarvoor bestuderen we aardbeiplantjes en hun netwerken.”
Meer artikelen bekijken