Startpagina Pluimvee

Naar een lager antibioticumgebruik bij vleeskippen

Het antibioticumgebruik bij vleeskippen doen dalen is een hele uitdaging. Het vraagt een aangepast management en een andere manier van werken op verschillende vlakken. Met relatief eenvoudige maatregelen rond de dagelijkse werking van het bedrijf kan het antibioticumgebruik geleidelijk aan dalen.

Het departement Landbouw en Visserij organiseerde in samenwerking met Amcra en het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) een webinar over antibioticumgebruik bij vleeskippen. Daarin werden onder andere de darmgezondheid, de reductiedoelstellingen en handige tips voor het verlagen van antibioticumgebruik besproken.

Vicieuze cirkel

“Het darmstelsel van een kip is zeer kort en zeer efficiënt....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Pluimvee

Nieuwe coöperatie met 14 vleeskippenkwekers

Pluimvee Olivier Lardinois is een van de 14 stichtende leden van de nieuwe coöperatie BE-avicop. Ze leveren vers kippenvlees aan retailer Colruyt. Die betaalt bovenop de marktprijs een meerprijs voor het vlees van traaggroeiende vleeskippen, die gekweekt worden volgens de principes van het Better Chicken Commitment (BCC) en waarvan de kuikens op de boerderij uit het ei komen.
Meer artikelen bekijken