Startpagina Actueel

De helft van het in België geconsumeerde vlees is varkensvlees

In 2020 is de totale netto-vleesproductie in België met 2,8% gestegen, tot een niveau dat bijna gelijk is aan dat van 2018. Deze stijging was grotendeels te wijten aan de stijging van de netto-productie van varkensvlees (+5,8%). Het slachten van varkens is zelfs toegenomen ten opzichte van 2019. Dat blijkt uit cijfers van StatBel.

Deze stijging van de netto-productie, die gepaard gaat met een stijging van de invoer van vlees (+4%) en een daling van de uitvoer (-0,1%), heeft geleid tot een stijging van de schijnbare vleesconsumptie (+7 kg karkasgewicht per jaar en per inwoner). Deze ‘schijnbare’ consumptie komt overeen met de hoeveelheid vlees die in een bepaald jaar op de markt beschikbaar is in verhouding tot het aantal inwoners, en niet met de ‘werkelijke consumptie’ van vlees per inwoner.

De invoer van vlees is gestegen...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken