Startpagina Fruit

Aardbeienbedrijf Schrijvers: ‘We willen heerlijke én betaalbare aardbeien aanbieden’

Al 4 generaties lang worden bij Aardbeienbedrijf Schrijvers in Hoogstraten aardbeien met veel kunde én smaak geteeld. In de lente hangen de rode aardbeien te rijpen tot ze geplukt kunnen worden en via Coöperatie Hoogstraten verkocht worden. “Maar ook via een automaat willen we passanten een heerlijk zoete en betaalbare aardbei bieden”, vertelt Steve Schrijvers.

Wie lust ze niet, dat heerlijke rode fruit dat bijna heel de zomer te verkrijgen is. De familie Schrijvers in Hoogstraten alvast wel. Op nog geen km van het centrum is hun aardbeienbedrijf gevestigd, dat getypeerd wordt door enkele grote serres waar de aardbeien op substraat worden geteeld. “Het aardbeienbedrijf zit al 4 generaties in de familie”, vertelt uitbater Steve. Steve zette zelf geen serres meer bij, maar nam de serres van de buren over. “Het zijn de buren die gestopt zijn, waaronder een tomatenteler en een aardbeiteler. Het...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Fruit

Wetenschappers zoeken natuurlijke microben om aardbeiplanten te versterken  

Fruit Aardbeien zijn meer dan fruit, bladeren en wortels. Ze hebben een natuurlijk netwerk van microben. Noem het gerust holisme voor planten. “Binnen die dynamiek zoeken we natuurlijke microbencocktails om aardbeiplanten gezond te houden”, aldus onderzoekers van KU Leuven. “Daarvoor bestuderen we aardbeiplantjes en hun netwerken.”
Meer artikelen bekijken