Startpagina Edito

Edito: Na regen komt… wat flexibiliteit van bovenaf?

De hevige regenval midden juli verraste heel België. Of klimaatopwarming de oorzaak is, is even bijzaak. Hoofdzaak is dat veel Belgen hun hebben en houden plots zagen verdwijnen in de waterstroom. Onder hen vele landbouwers die hun inkomen zagen dalen, en hun teeltplanning letterlijk in het water zagen vallen.

Landbouwers moeten aan heel wat verplichtingen voldoen, voor EAG, voor MAP 6, of om een andere reden. Die verplichtingen worden vaak gelinkt met een deadline. Dat werkt in een ‘normaal’ jaar, maar wat is een ‘normaal’ jaar eigenlijk nog? De afgelopen jaren waren dat alvast niet.

We begrijpen dat die regels opgesteld zijn. De landbouw moet net als andere sectoren letten op zijn ecologische voetafdruk. Landbouwers dragen zo zorg voor de bodem, helpen de biodiversiteit te behouden of verhogen, en doen...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Edito

Edito: (H)eerlijk dichtbij, maar... voor de consument soms te veraf

Edito Tijdens de ‘Week van de Korte Keten’ – dit jaar van 18 tot 26 mei – zetten weer heel wat producenten hun aanbod aan (h)eerlijke producten extra in de kijker. Verser kunnen de producten niet op je bord belanden, maar toch raakt die consument niet altijd meer op het boerenerf.
Meer artikelen bekijken