Startpagina Actueel

Dag van de Landbouw 2021: 46 land- en tuinbouwbedrijven te kijk op zondag 19 september

Na een geslaagde digitale editie door de coronapandemie verleden jaar heeft op zondag 19 september weer een ‘normale’ Dag van de Landbouw van Boerenbond plaats.

Leestijd : 1 min

Op die dag zetten 46 land- en tuinbouwbedrijven weer de poorten open voor het grote publiek, in een aangepast, coronaveilig concept. Het gaat om 11 bedrijven in de provincie Antwerpen, 8 in de provincie Oost-Vlaanderen, 7 in de provincie West-Vlaanderen, 9 in de provincie Vlaams-Brabant en 11 in de provincie Limburg.

“Stuk voor stuk sterke ondernemers: van gangbare landbouwbedrijven tot CSA, zorgboerderijen, imkers, wijnbouwers, kwekers van bomen en reuzenpompoenen en zoveel meer. Onze ondernemers zijn de drijfveer voor alles wat wij bij Boerenbond doen. Met de Dag van de Landbouw vieren we hun traditie van meesterschap en hun vakkennis”, zegt Boerenbondvoorzitter Sonja De Becker.

Fysiek en digitaal

Kan je niet fysiek aanwezig zijn? Dat is geen probleem! Via onze sociale media kan je steeds virtueel deze Dag van de Landbouw ‘bezoeken’. Daarnaast kan je ook afstemmen op Radio 2 voor een blik achter de schermen van de deelnemende bedrijven. Siska Schoeters bezoekt een aantal boerderijen en sierteeltbedrijven en zal verslag uitbrengen over de vele verhalen die ze er oogst. Hou alvast de website en de sociale media in de gaten zodat je op zondag 19 september niets mist.

Alle info over de deelnemende bedrijven lees je hier.

LV

Lees ook in Actueel

Milde melkaanvoer in Europa

Economie Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 20 maart met ons de financiële wereldsituatie en de internationale zuivelmarkten. De melkpoederprijzen gaan nog steeds in dalende lijn. Op de GDT-veiling werd 27% minder product verkocht dan vorig jaar.
Meer artikelen bekijken