Startpagina Actueel

Meer dan helft van Belgische gemeenten voorstander van statiegeld

Net iets meer dan de helft van de Belgische gemeenten, 307 van de 581 gemeenten, heeft zich aangesloten bij de Statiegeldalliantie. Ze vragen daarmee de verschillende regeringen in ons land om statiegeld op blikjes en plastic flessen in te voeren. Het gaat om 203 Vlaamse, 3 Brusselse en 101 Waalse steden en gemeenten.

In Wallonië werd de laatste maanden een sterke groei opgetekend. Zo riep de Waalse tegenhanger van de VVSG, de Union des Villes et Communes Wallones (UVCW), bevoegd minister van Milieu Céline Tellier (Ecolo) in een advies eind juni onder meer op om voor statiegeld te gaan. Vorig jaar ondertekenden bijna alle Waalse boerenorganisaties en de hele Vlaamse milieubeweging al een open brief in Le Soir.

De Statiegeldalliantie merkt op dat de Waalse en Brusselse regering statiegeld in hun regeerakkoord...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Provincies zetten Korte Keten in de kijker met spaarkaartactie

Korte Keten De Vlaamse provincies sloegen dit jaar de handen in elkaar om een spaarkaartactie in het kader van de Week van de Korte Keten te organiseren. Daarmee kunnen korte keten-producenten hun klanten de weg wijzen naar elkaar. Daarnaast zet elke provincie nog eens op haar eigen manier de korte keten in de kijker.
Meer artikelen bekijken