Startpagina Wetgeving

Hervormd Europees landbouwbeleid neemt eerste horde in parlement

Het nieuw Europees landbouwbeleid, dat in 2023 moet ingaan, is donderdag, 9 september, goedgekeurd in de bevoegde commissie van het Europees Parlement. “Deze historische hervorming zal de verdere groene transitie van de landbouwsector begeleiden op een manier die in overeenstemming is met de Green Deal”, reageert Hilde Vautmans (Open Vld).

De onderhandelaars van het parlement en de lidstaten bereikten eind juni een akkoord over het gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) voor de periode 2023-2027. Ze zijn er naar eigen zeggen in geslaagd een evenwicht te vinden tussen een vergroening van de landbouw en een eerlijker verdeling van de landbouwsubsidies, vooral aan kleine en middelgrote familiebedrijven en jonge boeren. Zo komen er financiële prikkels voor landbouwers die extra inspanningen doen op het vlak van klimaat en milieu. De lidstaten moeten dan weer 25 procent van de rechtstreekse inkomenssteun voor landbouwers...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Wetgeving

Term ‘samengestelde landbouwer’ wordt afgeschaft

Wetgeving Het decreet over de inrichting van een gemeenschappelijke identificatie van landbouwers, exploitaties en landbouwgrond in het kader van het meststoffen- en landbouwbeleid (EPR-decreet) werd gewijzigd met het oog op de afschaffing van de constructie van de samengestelde landbouwer (SLB).
Meer artikelen bekijken