Startpagina Actueel

Minister Crevits schrijft open brief aan landbouwers, de Flandriens van het veld

Dit is een brief, gericht aan onze landbouwers, onze Flandriens van het veld. Maar eigenlijk hoop ik dat iedereen hem leest. Want waar onze boeren tegenaan lopen, waar hun toekomst ligt, dat gaat iedereen aan.

Vorige zondag zagen 45.000 gezinnen hoe het er op een landbouwbedrijf aan toe gaat. Tijdens de ‘Dag van de landbouw’ maakten we kennis met landbouwers die dag en nacht hun dieren verzorgen. We stonden stil bij de weersomstandigheden die bepalen hoe de oogst zal zijn. We zagen met z’n allen hoeveel inspanningen onze boeren leveren om hun dieren goed te verzorgen. Hoe ze zich inzetten voor biodiversiteit en heel klimaatbewust zo efficiënt mogelijk produceren. We genoten van zoveel vakmanschap en kennis. Belangrijker nog: de vele landbouwers...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Provincies zetten Korte Keten in de kijker met spaarkaartactie

Korte Keten De Vlaamse provincies sloegen dit jaar de handen in elkaar om een spaarkaartactie in het kader van de Week van de Korte Keten te organiseren. Daarmee kunnen korte keten-producenten hun klanten de weg wijzen naar elkaar. Daarnaast zet elke provincie nog eens op haar eigen manier de korte keten in de kijker.
Meer artikelen bekijken