Startpagina Edito

Edito: Het is niet of, maar wanneer een nieuw slachtoffer valt

De Vlaamse wolvenroedel in het noorden van Limburg blijft de gemoederen beroeren. Er gaat geen week meer voorbij zonder meldingen van nieuwe wolvenslachtoffers: schapen, pony’s, vaarzen, herten... Velen vrezen dan ook dat er in het dichtbevolkte Vlaanderen binnenkort een menselijk slachtoffer te betreuren valt.

Het zijn ook werkelijk ‘slacht’-offers. De dieren die een aanval van de wolf ondergingen, stierven een gruwelijke dood. De wolven putten de dieren die ze in het vizier hebben uit en slaan dan genadeloos toe. Nadien rest geen fraai beeld, ze laten een bloederig karkas achter. Wanneer een veehouder – professioneel of hobbyhouder – zijn dier(en) zo terugvindt, is die geschokt. Los van het emotionele verhaal, heeft het betrokken dier immers misschien ook een belangrijke genetische (en dus financiële) waarde....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Edito

Edito: (H)eerlijk dichtbij, maar... voor de consument soms te veraf

Edito Tijdens de ‘Week van de Korte Keten’ – dit jaar van 18 tot 26 mei – zetten weer heel wat producenten hun aanbod aan (h)eerlijke producten extra in de kijker. Verser kunnen de producten niet op je bord belanden, maar toch raakt die consument niet altijd meer op het boerenerf.
Meer artikelen bekijken