Startpagina Groenvoorziening

Appelteelt kent geen geheimen meer voor Vlaams-Brabantse leerlingen

De provincie Vlaams-Brabant organiseert in oktober de workshops ‘Plukvers van de pers’. Zo’n 300 leerlingen van de 3de graad basisonderwijs en de 1ste graad secundair onderwijs krijgen er uitleg over de appelteelt in 4 fruitteeltbedrijven uit Bierbeek, Gooik, Kortenaken en Zoutleeuw.

Kunnen we in juni lokaal geteelde appelen eten? En hoe bepaalt een fruitteler het ideale pluktijdstip? Op deze en andere vragen over de appelteelt krijgen de leerlingen antwoorden tijdens een educatief bezoek met hun klas aan een Vlaams-Brabantse fruitteler.

Aan de hand van 5 workshops leren de leerlingen uit de derde graad basisonderwijs en eerste graad secundair onderwijs alles over het leven en het werk van de fruitboeren.

“Zo...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Groenvoorziening

Plagen en ziektes bij kolen: Hoe ze herkennen, voorkomen en bestrijden?

Groenvoorziening Mei is de ideale maand om de jonge koolplantjes uit te planten. Kolen mogen dan al ‘groeien als kool’, toch heeft de teelt wel tijd nodig. Het vraagt bovendien de nodige kennis van de tuinliefhebber, vooral ook omdat ze gevoelig zijn voor ongeveer 40 ziektes en plagen. We zetten de belangrijkste op een rijtje en vertellen je hoe ze te herkennen, eventueel te voorkomen en indien nodig te bestrijden.
Meer artikelen bekijken