Startpagina Pluimvee

Fipronil in eieren: onderzoek aan de gang

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) onderzoekt in welke voedingsmiddelen eieren zijn gebruikt waar mogelijk het gif fipronil inzit, zegt een woordvoerster. De inspectiedienst waarschuwde consumenten maandag om eieren waar een te hoog fipronil-gehalte in zit met bepaalde codes erop niet te eten.

Eén code had betrekking op eieren die een "acuut gevaar voor de volksgezondheid" opleveren. "Bij die code gaan we na in welke voedingsmiddelen de eieren terecht zijn gekomen, aldus de NVWA-zegsvrouw.

Wanneer het onderzoek is afgerond kon zij niet zeggen.

Eieren worden verwerkt in tal van producten, waaronder mayonaise, kant-en-klaar maaltijden, ijs, brood, kroketten, pasta, pannenkoeken, ontbijtgranen en chocolade.

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Pluimvee

Meer dierenwelzijn voor pluimvee komt met een kostprijs

Pluimvee AVEC, de Association of Poultry Processors and Poultry Trade in the EU Countries of de Europese sectorfederatie van de pluimveeverwerkers en -handel, heeft op 22 mei de resultaten gepubliceerd van een impactstudie voor de Better Chicken Commitment. Meer dierenwelzijn heeft een grote impact op het verbruik van water en veevoer en dus op de kostprijs.
Meer artikelen bekijken