Startpagina Varkens

De achtste Trefdag VarkensAcademie zet in op weerbaarheid in moeilijke situaties

Al 8 jaar ondersteunen de Provincie West-Vlaanderen en Inagro de West-Vlaamse varkenssector met praktische en technische kennis. Dit jaar hebben ze extra aandacht voor weerbaarheid in moeilijke situaties. Net daarom brengen ze de varkenshouders opnieuw samen voor een dag boordevol nuttige info en gezellige netwerkmomenten. De achtste Trefdag VarkensAcademie vindt plaats op vrijdag 26 november bij Inagro in Beitem.

De coronapandemie, dure voeders en lage biggen- en vleesvarkensprijzen leiden samen met de vergunningsproblematiek en PAS voor hoge mentale en financiële belasting van de varkenshouders. Met de Trefdag VarkensAcademie hopen de Provincie West-Vlaanderen en Inagro de varkenshouders een hart onder de riem te kunnen steken én hun weerbaarheid te versterken.

Het plenaire deel van de trefdag speelt dan ook in op de behoeftes van varkenshouders in crisistijd. Zo geeft Annelien Jonckheere (Indigo) tips om de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Varkens

Consortium ontwikkelt vaccin tegen AVP

Varkens Het Spaanse farmaceutische bedrijf Hipra leidt een consortium met een tiental partners om een vaccin te ontwikkelen tegen de Afrikaanse varkenspest (AVP), zowel voor commerciële varkens als voor wilde everzwijnen.
Meer artikelen bekijken