Startpagina Klimaat

Ruim 7 op 10 Belgen niet bereid om gedrag aan te passen voor klimaat

Ruim 7 op de 10 Belgen zijn niet bereid om hun gedrag aan te passen uit zorg voor het milieu. Dat blijkt uit een studie van ING-econoom Steven Trypsteen in samenwerking met onderzoeksbureau Ipsos bij meer dan 1.000 landgenoten. De Belg is er wel van overtuigd dat er iets moet gebeuren om de klimaatproblematiek aan te pakken, maar kijkt hiervoor vooral naar de overheid, concludeert Trypsteen.

Dezelfde studie werd ook in een aantal andere landen uitgevoerd. Enkel Nederland scoort lager, met amper 23% van de inwoners die bereid zijn om het gedrag aan te passen om de klimaatproblemen aan te pakken. Duitsland (34%), Polen (38%), Spanje (46%) en zeker Turkije (62%) doen het beter.

Het lijkt erop dat de Belg vooral naar de overheid kijkt voor oplossingen voor de klimaatverandering, zegt ING-econoom Steven Trypsteen. Zo gaat 65% van de ondervraagde Belgen akkoord met de stelling dat economische herstelplannen moeten focussen op het versnellen...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Klimaat

Klimaatneutrale landbouw komt steeds een stapje dichterbij

Klimaat Op de proefboerderij Transfarm van de KU Leuven in Lovenjoel werden diverse nieuwe technieken voorgesteld die landbouwers zullen klaarstomen naar een klimaatneutraal 2050. De KU Leuven werkt hiervoor nauw samen met Boerenbond in het Europese project HyperFarm.
Meer artikelen bekijken