Startpagina Mechanisatie

Eerste semester van 2021 bevestigt herstel in tractorverkoop

Volgens cijfers van de verschillende nationale autoriteiten werden in de eerste 6 maanden van 2021 in heel Europa zo'n 115.146 tractoren geregistreerd. Van deze registraties waren 32.353 tractoren met een vermogen onder of van 50 pk (37kW). Boven deze vermogensgrens werden er 82.793 stuks geregistreerd.

Leestijd : 1 min

De federatie van Europese landbouwmachineproducenten, CEMA, is van mening dat 89.060 van deze voertuigen landbouwtractoren zijn, de rest zijn quads, verreikers of ander materieel.

Deze cijfers bevestigen de hoge vraag en staan in relatie met het feit dat de Europese agrovoedingsketen is blijven draaien ondanks de wereldwijde coronacrisis. In totaal werden in de eerste 6 maanden van 2021 in heel Europa 25% meer landbouwtrekkers geregistreerd dan in het eerste semester van 2020. Toen was er een zware impact van de Covid-19 pandemie. Voor fabrikanten verbeterden de productie- en distributiebeperkingen geleidelijk in 2021, maar normaal werd het niet.

Er blijven aanzienlijke uitdagingen in de toeleveringsketen, waarbij nieuwe problemen de aanhoudende problemen verergerden terwijl de wereld zich herstelde en concurreerde om het schaarse aanbod. Het besluit van de Europese Unie om deadlines uit te stellen voor machines met overgangsmotoren in het bereik van 56 tot 129 kW, bleek essentieel om de industrie te helpen deze buitengewone tijden door te komen.

Cijfers over de tweede jaarhelft van 2021 waren bij het schrijven van dit artikel nog niet beschikbaar.

Tim Decoster

Lees ook in Mechanisatie

Mogelijkheden van spitzaaien ervaren

Akkerbouw Omdat hij geconfronteerd werd met een laat én heel nat seizoen om wintertarwe te zaaien ging landbouwer Stef Lauwers uit Sint-Katelijne-Waver op zoek naar een geschikte oplossing om de bodem te bewerken en in te zaaien.
Meer artikelen bekijken