Startpagina Varkens

Slachtcijfers 2021: Varkensslachterij op volle toeren, rust aan het runderenfront

De Belgische slachtsector heeft na een roerig 2020 een zo mogelijk nog hectischer 2021 achter de rug. De varkensslachterij heeft, soms tegen heug en meug, zeer veel dieren verwerkt. In de rundveesegmenten is minder volume omgegaan, met misschien een uitzondering voor de kalveren. Hieronder een terugblik met accent op de slachterij van varkens en runderen.

In de verschillende deelsegmenten heeft de productie zich dus verschillend ontwikkeld. De kleinere slachterijbranches bleven qua productie stabiel of boekten een voorzichtig herstel na jaren van terugval.

Effect van 2020

De Belgische varkensslachterij heeft in 2020 een hogere productie gerealiseerd dan in het voor de varkenssector zo moeilijke jaar 2019. Destijds speelden in België de gevolgen van enkele gevallen van...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Varkens

Kraamstalindex zorgt effectief voor betere prestaties in de kraamstal

Varkens Uit onderzoek van de KU Leuven blijkt dat de introductie van de kraamstalindex binnen de Vlaamse Piétrain Fokkerij (VPF) effectief geleid heeft tot betere prestaties in de kraamstal. Zowel in de eigen bedrijven van de VPF als binnen de ILVO-testwerking eindberen nam de vitaliteit van biggen toe tussen 2019 en 2023, terwijl erfelijke gebreken en sterfte afnamen.
Meer artikelen bekijken