Startpagina Actueel

Ruim een vijfde van NER’s werd niet ingevuld en mist doel om mestproductie te doen dalen

Een kwarteeuw geleden werden de NER’s (nutriëntenemissierechten) als instrument ingevoerd om de mestproductie in Vlaanderen niet te doen stijgen. Dat instrument is dringend aan herziening toe. Uit het Mestrapport 2021 blijkt onder meer dat ook in 2020 de mestproductie is gestegen.

Elk jaar geeft de Vlaamse Landmaatschappij, een toelichting volgt ook nog aan de leden van de commissie Landbouw in het Vlaams parlement, een stand van zaken van de mestproblematiek en het mestbeheer in Vlaanderen.

Ook dit jaar biedt het Mestrapport een interessante inkijk met cijfers over de veestapel, de mestproductie, de bemesting op landbouwgrond, de mestverwerking, de impact op de kwaliteit van het water, het nitraatresidu... en geeft een overzicht van de controleacties van de Mestbank en van...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Plagen en ziektes bij kolen: Hoe ze herkennen, voorkomen en bestrijden?

Groenvoorziening Mei is de ideale maand om de jonge koolplantjes uit te planten. Kolen mogen dan al ‘groeien als kool’, toch heeft de teelt wel tijd nodig. Het vraagt bovendien de nodige kennis van de tuinliefhebber, vooral ook omdat ze gevoelig zijn voor ongeveer 40 ziektes en plagen. We zetten de belangrijkste op een rijtje en vertellen je hoe ze te herkennen, eventueel te voorkomen en indien nodig te bestrijden.
Meer artikelen bekijken