Startpagina Melkvee

Interne reorganisatie FrieslandCampina

De Nederlandse zuivelreus FrieslandCampina gaat intern reorganiseren. Dat kondigde CEO Roelof Joosten aan in een interview met NRC. Het aantal boeren-leveranciers uit België of het Belgische personeelsbestand ligt echter niet op tafel.

Leestijd : 1 min

Dat laatste beklemtoonde woordvoerder Debbie de Wagenaar aan onze redactie. Zelf spreekt het bedrijf van een vereenvoudiging. De organisatie wordt geherstructureerd in vier business groups: Consumer Dairy, Specialised Nutrition, Ingredients en Basic Dairy. De nieuwe business group FrieslandCampina Specialised Nutrition richt op speciale voeding, zoals kinder-, sport- en ouderenvoeding vanwege het toenemende belang van deze hoogwaardige markten voor FrieslandCampina. “Om succesvol te blijven moeten we sneller inspelen op veranderingen in de consumentenvraag en klantbehoeften en ontwikkelingen in de samenleving. Dat kunnen we realiseren door grotere zelfstandigheid van de business groups met snellere besluitvorming. Met de vereenvoudiging van de organisatie en gerichte innovaties investeren we in het verder versterken van onze merken op het gebied van speciale voeding, melk en overige zuiveldranken, yoghurt, kwark, kaas en ingrediënten”, aldus CEO Joosten.

De nieuwe organisatie zal vanaf 1 januarie 2018 operationeel zijn. In ons land kent het bedrijf vijf productielocaties in Aalter, Bornem, Lummen, Genk en Bree. De commerciële zetel bevindt zich in Destelbergen.

Zonnepanelen

Voorts raakte nog bekend dat het bedrijf ruim 200 miljoen euro subsidie toegekend krijgt voor de installatie van zonnepanelen bij leden-melkveebedrijven van FrieslandCampina. Daarmee zal het ruim 50 ha aan zonnepanelen (416.000 panelen) op daken van 310 melkveebedrijven installeren.

Lees ook in Melkvee

Meer artikelen bekijken