Startpagina Economie

Joris Relaes (ILVO) over de Europese ambities: “Het programma had beter Fork to Farm geheten”

De Europese Commissie wil met de Green Deal een omslag maken naar een klimaatneutrale economie en samenleving. Met het bijbehorende ‘Farm to Fork’ programma worden de specifieke ambities uitgetekend voor de landbouw en voedingssector. Wat betekent dit in de praktijk? Joris Relaes, administrateur-generaal van het ILVO, gaf zijn uiteenzetting op Interpom vorig jaar: “Er is nog veel onduidelijkheid over percentages en termijnen, maar de richting is duidelijk.”

Ov er de Farm to Forkstrategie is toch al enkele jaren heel wat discussie geweest. Het doel is ambitieus. Tegen 2030 wil Europa 50% minder pesticiden, 50% minder verlies van nutriënten naar de bodem, en 20% minder kunstmeststoffengebruik. Ook streeft men naar een inperking van...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Economie

Nat voorjaar heeft impact op melkproductie

Economie Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 7 mei met ons zowel de financiële situatie in de wereld als de internationale zuivelmarkten. Net zoals hier, spelen in heel wat andere regio’s de slechte weersomstandigheden parten bij de melkproductie. In de VS heeft men dan weer te maken met onrustwekkende vogelgriep in de veestapel.
Meer artikelen bekijken