Startpagina Actueel

Riccy Focke wordt transitiemanager in kader van stikstofdossier

Riccy Focke wordt de komende 2 jaar de transitiemanager bij het departement landbouw en visserij in het kader van het stikstofdossier. Dat heeft Vlaams minister van Landbouw Hilde Crevits in het Vlaams parlement bekend gemaakt.

Leestijd : 1 min

Riccy Focke is sinds 2007 intensief bezig met de begeleiding van bedrijven die voor moeilijke keuzes staan als vroegere directeur van Boeren op een Kruispunt. Vanuit deze functie is hij bekend met de vele aspecten waar de landbouwers mee te maken hebben.

Informeren en begeleiden

Toen hij vertrok had zijn team 2.500 bedrijven bezocht en ondersteund. Er wordt in een team van 4 medewerkers rond de transitiemanager voorzien die mee het terrein zullen opgaan. Persoonlijke informatie en begeleiding zijn een belangrijk aspect in het stikstofdossier. Daarnaast zal vanuit het departement blijvend aandacht gaan naar communicatie en ondersteuning van brede innovatie in de sector. Waar nodig, zal er een aanbod op maat van de landbouwer zijn.

“De rol van Boeren op een Kruispunt blijft een belangrijk aanspreekpunt voor boeren in nood. De bedoeling is om ook daar voor versterking te zorgen”, zegt minister Crevits.

Kabinet Crevits - SN

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken