Preventieve gezondheidszorg bij schapen, geiten en herten

De praktijkdagen schapenhouderij worden binnenkort georganiseerd in schoolhoeve  Axelwalle te Oudenaarde en in de Hooibeekhoeve te Geel
De praktijkdagen schapenhouderij worden binnenkort georganiseerd in schoolhoeve Axelwalle te Oudenaarde en in de Hooibeekhoeve te Geel

De partners vzw Vlaamse Schapenhouderij (VSH), Dierengezondheidszorg Vlaanderen (DGZ) en KU Leuven (Labo fysiologie der huisdieren) van dit demonstratieproject organiseren hierover 2 praktijkdagen, met een sessie in de voormiddag en één in de namiddag.

Programma

Binnen elke sessie worden de aanwezigen in groepen opgedeeld en kan iedereen de volgende praktijkgerichte workshops volgen :

• Toelichting omtrent rotkreupel, zwoegerziekte, listeria en blauwtong.

• Demonstraties klauwverzorging, ergonomisch werken en vaccinaties

• Economische evaluatie van behandelingstechnieken

Nadien kan je een bezoek brengen aan onze Preventieve Gezondheidsbeurs. Je vindt er demostanden van verschillende bedrijven, videovertoningen, tentoonstelling van behandelingsapparaten en uiteraard zullen er ook schapen te zien zijn.

Praktische info

Deze praktijkdagen gaan op 2 locaties door:

• op zaterdag 9 april 2022 in de schoolhoeve Axelwalle, Axelwalle 14 in Oudenaarde.

• op zaterdag 7 mei 2022 in de Hooibeekhoeve, Hooibeeksedijk 1 in Geel.

Sessie 1 loopt van 10 tot 12 uur, sessie 2 is van 14 tot 16 uur. Met tussenin mogelijkheid tot bezoek van de informatiebeurs en tentoonstelling.

Deelname is volledig gratis, inschrijven kan via info@vsh.be; graag vermelden welke plaats en sessie je kiest en met hoeveel personen je komt.

Meer info bij Lies De Meyer, medewerker Vzw Vlaamse schapenhouderij; tel: 478 65 65 97 of via info@vsh.be; of op www.vsh.be.

AC

Meest recent

Meest recent