Startpagina Schapen

Preventieve gezondheidszorg bij schapen, geiten en herten

Het demonstratieproject ‘Ziekten van A(bortus) tot Z(woegerziekte) – preventieve gezondheidszorg bij kleine herkauwers’ legt de focus op rotkreupel, zwoegerziekte, listeria en blauwtong. Dat zijn ziekten die veroorzaakt worden door bacteriën of virussen en die bij kleine herkauwers heel wat problemen en schade kunnen veroorzaken. Het project wordt gefinancierd door Vlaanderen en Europa.

Leestijd : 2 min

De partners vzw Vlaamse Schapenhouderij (VSH), Dierengezondheidszorg Vlaanderen (DGZ) en KU Leuven (Labo fysiologie der huisdieren) van dit demonstratieproject organiseren hierover 2 praktijkdagen, met een sessie in de voormiddag en één in de namiddag.

Programma

Binnen elke sessie worden de aanwezigen in groepen opgedeeld en kan iedereen de volgende praktijkgerichte workshops volgen :

• Toelichting omtrent rotkreupel, zwoegerziekte, listeria en blauwtong.

• Demonstraties klauwverzorging, ergonomisch werken en vaccinaties

• Economische evaluatie van behandelingstechnieken

Nadien kan je een bezoek brengen aan onze Preventieve Gezondheidsbeurs. Je vindt er demostanden van verschillende bedrijven, videovertoningen, tentoonstelling van behandelingsapparaten en uiteraard zullen er ook schapen te zien zijn.

Praktische info

Deze praktijkdagen gaan op 2 locaties door:

• op zaterdag 9 april 2022 in de schoolhoeve Axelwalle, Axelwalle 14 in Oudenaarde.

• op zaterdag 7 mei 2022 in de Hooibeekhoeve, Hooibeeksedijk 1 in Geel.

Sessie 1 loopt van 10 tot 12 uur, sessie 2 is van 14 tot 16 uur. Met tussenin mogelijkheid tot bezoek van de informatiebeurs en tentoonstelling.

Deelname is volledig gratis, inschrijven kan via info@vsh.be; graag vermelden welke plaats en sessie je kiest en met hoeveel personen je komt.

Meer info bij Lies De Meyer, medewerker Vzw Vlaamse schapenhouderij; tel: 478 65 65 97 of via info@vsh.be; of op www.vsh.be.

AC

Lees ook in Schapen

Sluiting Moerbeko is drama voor schapenhouders

Schapen De sluiting van slachthuis Moerbeko is een drama voor de schapen- en geitenhouders. Dat zegt de vzw Vlaamse Schapenhouderij (VSH), de koepelvereniging voor de beroepsmatige schapenhouderij in Vlaanderen.
Meer artikelen bekijken