Startpagina Onderwijs

Met 38 recent afgestudeerden van Vives naar Australië

Tijdens het derde jaar van de bacheloropleiding Agro- en biotechnologie staat traditioneel een eindejaarsreis gepland. Corona zorgde er de laatste 2 jaar echter voor dat de eindejaarsreizen niet konden doorgaan. Twee docenten namen het initiatief om dit toch nog te organiseren voor de afgestudeerden Landbouw en Agro-industrie van de laatste 2 academiejaren. Zo trokken 38 recent afgestudeerden naar Australië.

Een jaar van voorbereiding dreigde in december 2019 door de bosbranden letterlijk in rook op te gaan. Toch blijft het ook begin 2020 nog steeds de opzet om met de afstuderende studenten Algemene landbouw, Landbouwmechanisatie en Agro-industrie half maart 2020 te vertrekken op eindejaarsreis naar het oosten van Australië. “Deze reis is voor heel veel toekomstige landbouwers of sectorgenoten een heel leuk en vaak uniek gegeven. Eenmaal je zelf een landbouwbedrijf beheert, wordt het al een stuk moeilijker om alles voor een langere periode...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Onderwijs

Recordgroei bevestigt juiste aanpak en aanbod van PCLT Roeselare

Onderwijs De voorbije jaren waaide er een nieuwe wind door het PCLT te Roeselare. In 2023 werden meer dan 15.000 uren praktijkcursus gevolgd. Dit komt neer op zo’n 150.000 opleidingsuren. Dit betekent een groei met 22,4% op één jaar tijd. Het is de grootste groei sinds het ontstaan van het praktijkcentrum.
Meer artikelen bekijken