Startpagina Varkens

Het vleesvarken van de toekomst moet ook rekening houden met het klimaat

De tweede editie van de roadshow ‘Hamvragen’ van de Vlaamse Piétrainfokkerij (VPF) werd een digitale versie. Tijdens een webinar werd het Vlaamse vleesvarken van de toekomst belicht.

Zowel in het EAT-Lancet-dieet als in de nieuwe Vlaamse voedingsdriehoek werd naast de nutritionele waarde voor de gezondheid nu ook de ecologische voetafdruk in rekening gebracht. Dit heeft gevolgen voor de positionering van onder meer varkensvlees.

Kringloopkampioen

Door de nieuwe visie werd het koteletje helemaal naar onder gedegradeerd, samen met het rundvlees, en dit in tegenstelling met het kippenboutje. Begin...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Varkens

Johan De Wilde, een Waalse varkenshouder met de blik op de toekomst

Varkens In een sector die constant evolueert, zoals de veeteelt, is het verstandig om ver genoeg vooruit te plannen, als je niet voor verrassingen wil komen te staan. Johan De Wilde, varkenshouder in Geldenaken (Jodoigne, Waals-Brabant), begrijpt dat maar al te goed. Met zijn nieuwe stallen heeft hij zich gericht op een heldere en modulaire indeling en ruimtebesparing, zodat hij en zijn dieren met een gerust hart de toekomst tegemoet kunnen gaan.
Meer artikelen bekijken