Startpagina Melkvee

Enquête over beweiding bij melkveebedrijven in Vlaanderen

Succesvol beweiden is voor vele Vlaamse melkveehouders vandaag een grote uitdaging, door de opkomst van melkrobots, veranderende klimaatomstandigheden en het gebrek aan financiële stimulansen. Nochtans is de drijfveer voor weidegang groot, zowel langs de kant van de afnemer als bij de melkveehouder zelf.

Het EIP Project WeideWijs wil via een enquête polsen naar de stand van zaken bij de melkveehouders zelf. Wat drijft jou in je keuze voor al dan niet beweiden?

Het project Weidewijs brengt een groep veehouders samen die doordacht willen beweiden om zo hun rendabiliteit te verhogen, in te spelen op de marktvraag en mee te werken aan de klimaatdoelstellingen....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Melkvee

DGZ: "Tijd voor kordate acties om een IBR-vrije status te bekomen"

Overdraagbare ziekten Dankzij de specifieke en striktere maatregelen die de overheid neemt in het kader van IBR, is de nieuwe deadline voor een IBR-vrije status voor België in 2030 wel haalbaar, zegt Dierengezondheidszorg Vlaanderen (DGZ). “Zolang er positieve dieren aanwezig blijven bij handelaars, afmestbedrijven, waar dan ook, en deze dragers zich naar andere bedrijven kunnen bewegen zonder dat ze traceerbaar zijn, is het dweilen met de kraan open.”
Meer artikelen bekijken