Startpagina Melkvee

Melk4Kids bestaat 10 jaar

Melk4Kids viert dit jaar zijn 10de verjaardag. Het voorbije decennium is het project flink gegroeid. Vandaag zijn er maar liefst 135 trotse ambassadeurs, dat zijn er maar liefst 105 meer dan bij de start.

Leestijd : 1 min

Het afgelopen schooljaar hebben meer dan 33.000 kinderen het boerderijleven leren kennen via Melk4Kids. Zo leren ze het beroep kennen, maar vooral ook waar melk uit de supermarkt vandaan komt. Een bezoek aan een melkveebedrijf is daarom niet alleen leerrijk, maar het zet ook de kwaliteit van producten van bij ons in de kijker. Twee keer winst dus.

Zelf ambassadeur worden?

Ben je een fiere melkveehouder en wil je de passie voor je beroep doorgeven aan de schoolgaande jeugd? Melk4Kids is altijd op zoek naar enthousiaste ambassadeurs die klasjes willen rondleiden op hun bedrijf. Ambassadeurs kunnen rekenen op een kleine vergoeding van de school, advies en tips van VLAM en heel veel gelukkige kinderen.

Extra brik

Melk4Kids staat de melkveehouders en deelnemende scholen bij met educatief materiaal en, dankzij de samenwerking met de melkerijen, vanaf 1 september ook met iets lekker voor de hele klas. De nieuwe samenwerking - met een brik voor de kids - is nu al van toepassing op melkveebedrijven uit het Melk4Kids-netwerk die leveren aan INEX en Milcobel.

Lees ook in Melkvee

Meer artikelen bekijken