Startpagina Vleesvee

Slachthuis Bastogne heeft overnemer

Het slachthuis te Bastogne was de laatste jaren topic van zowel een schandaal, als van een naamsverandering van overkoepelend bedrijf Veviba naar Qualibeef. Na het faillissement in 2019 werd gezocht naar een overnemer. Marcel Peters van de PEMA Meat Group en Bernard Gotta van de Luikse firma Bernard Gotta zagen in de site wel kansen, en tekenen voor overname. Zo meldde De Tijd vorige week.

Leestijd : 2 min

De site in Bastenaken is 6 ha groot en bevat een slachthuis, een snijderij en een industriële diepvriezer. De focus lag op rundvlees. De voorgaande jaren kwam het slachthuis meermaals in de media, en niet altijd positief. In 2018 verloor het slachthuis zijn vergunning na een schandaal rond etikettenfraude met oud ingevroren vlees. Dit had een naamsverandering van het overkoepelend bedrijf tot gevolg. Veviba werd Qualibeef. Qualibeef vroeg bescherming tegen de schuldeisers, omdat het zijn verliezen en schulden niet meer de baas kon en kreeg die ook. Toch werd het faillisement van Qualibeef en van zijn filiaal 'Abattoir et Marché de Bastogne' (AMB) uitgesproken in augustus 2019.

De Tijd meldt nu dat er overnemers zijn gevonden: Marcel Peters van de PEMA Meat Group en Bernard Gotta van de Luikse firma Bernard Gotta, die zo'n 60 personen tewerk stelt en goed is voor een omzet van 35 miljoen euro. “Zij willen er een voedingscentrum uitbouwen. Het bod is goedgekeurd door de Luxemburgse intercommunale Idelux”, bericht De Tijd.

Eerder waren er ook al geïnteresseerden in het slachthuis, namelijk de familie Swaegers uit Hoogstraten. Toen was het doel het slachthuis opnieuw op te starten. Vanwege de corona-pandemie kon niet meer worden voldaan aan de voorwaarden van de nieuw ondertekende contracten en werden de overeenkomsten onderling beëindigd.

Marlies Vleugels

Lees ook in Vleesvee

Meer artikelen bekijken