Startpagina Economie

Melkprijzen pieken naar historische hoogtes

De wereldwijde inflatie en aankomende renteverhoging bij de Europese Centrale Bank hebben een zware impact op de markten. De Global Dairy Trade daalt intussen verder met 2,9%. Daarnaast bereiken de melkprijzen historische hoogtes. Raf Beyers van United Expert, omschrijft de evoluties in de zuivelmarkt in de weken 19 en 20.

Enkele weken terug kwam het onverwachte bericht in de EU dat het volume van de detailhandelsverkopen in maart onverwacht daalde met 0,4%. Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Expert: “Waar de handel op de financiële markten midden mei nog positief begon, zijn ze half de week volledig onderuit gegleden. Oorzaak zijn de 2 winstwaarschuwingen die de 2 Amerikaanse retailgiganten Walmart en Target deze week publiceerden.

Dit bericht van de detailhandel, normaal...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Economie

Nat voorjaar heeft impact op melkproductie

Economie Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 7 mei met ons zowel de financiële situatie in de wereld als de internationale zuivelmarkten. Net zoals hier, spelen in heel wat andere regio’s de slechte weersomstandigheden parten bij de melkproductie. In de VS heeft men dan weer te maken met onrustwekkende vogelgriep in de veestapel.
Meer artikelen bekijken