Startpagina Melkvee

ILVO zoekt melkveehouders voor onderzoek

ILVO zoekt 2 melkveehouders om tegen vergoeding lid te worden van een Vlaams-Nederlands onderzoeksteam. Doel van het onderzoek is duurzame en haalbare toekomstbeelden te schetsen voor melkvee in Vlaanderen.

Leestijd : 2 min

Hoe ziet een mens-, dier- en milieuvriendelijke melkveehouderij van de toekomst eruit? In opdracht van de Vlaamse Landmaatschappij (VLM) gaat ILVO op zoek naar vernieuwende melkveehouderijconcepten die passen in het maatschappelijke, ruimtelijke en milieu-wetgevende kader van Vlaanderen.

Team

De onderzoekers werken daarvoor samen met de Nederlandse Wageningen Universiteit en de ruimtelijke ontwerpbureaus Ziegler-Branderhorst en Oto-landscapes. Om dat team nog te versterken, zoeken ze 2 gemotiveerde melkveehouders in Vlaanderen. Anna Verhoeve: “We beseffen dat echte verandering in de praktijk plaatsvindt. Daarom zijn we op zoek naar kritische en geëngageerde melkveehouders die bereid zijn om hun ervaring te delen en samen willen werken aan vernieuwing. We geven hen een billijke dagvergoeding die gelijk is aan die van de andere teamleden.” (een dagtarief van 805 euro zonder BTW)

Innovatieve concepten

Ben je een melkveehouder die graag meewerkt aan innovatieve concepten in de melkveehouderij? En kan jij je 16 halve dagen vrijmaken tussen september 2022 en september 2023? Dan kom je in aanmerking. ILVO zoekt 2 melkveehouders met ideeën over hoe de Vlaamse melkveehouderij de huidige en toekomstige uitdagingen kan aangaan en daarover in dialoog willen treden met onderzoekers, ontwerpers en technische experten.

ILVO maakt begin september een selectie op basis van de kandidaturen die ze binnenkrijgen. Kandidaten vertellen kort iets over hun bedrijf, over wat volgens hen de grootste uitdagingen zijn voor de veehouderij en over wat hen motiveert om het projectteam te vervoegen. Dat kan door te mailen naar anna.verhoeve@ilvo.vlaanderen.be en dit uiterlijk op 15 augustus. Vermeld zeker jouw contactgegevens, zodat ze je gemakkelijk kunnen bereiken.

ILVO

Lees ook in Melkvee

Meer artikelen bekijken