Startpagina Edito

Edito: Begrip voor boerenprotesten of niet?

De boerenprotesten van de voorbije weken zijn duidelijk niet onopgemerkt gebleven. De vraag is welke ‘vorm’ deze protesten kunnen aannemen? Wat is maatschappelijk aanvaardbaar én op welke manier zorg je ervoor dat je boodschap opvalt?

Dat de acties van de Nederlandse boeren opvallen, staat als een paal boven water. De manier waarop het protest uiting krijgt, valt niet bij iedereen in de smaak. Politici zijn unaniem: dit Nederlands protest is ongehoord. Bij de burger doen we andere vaststellingen. Een Nederlands radiostation hield een peiling om te weten of de boeren te ver gingen met hun protest of niet. Slechts 8% vond dat ze te ver gingen. Deze peiling is helemaal niet wetenschappelijk of statistisch onderbouwd. Ze geeft wel enigszins de ‘temperatuur van het water’...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Edito

Edito: (H)eerlijk dichtbij, maar... voor de consument soms te veraf

Edito Tijdens de ‘Week van de Korte Keten’ – dit jaar van 18 tot 26 mei – zetten weer heel wat producenten hun aanbod aan (h)eerlijke producten extra in de kijker. Verser kunnen de producten niet op je bord belanden, maar toch raakt die consument niet altijd meer op het boerenerf.
Meer artikelen bekijken