Startpagina Akkerbouw

Ongeveer 200.000 ton Oekraïns graan gaat verloren

Zowat 200.000 ton graan in de regio rond de Oekraïense havenstad Cherson kan niet worden geoogst. Dat hebben de Russische bezettingsautoriteiten gezegd.

Leestijd : 1 min

Het gaat om velden die zijn afgebrand of waar mijnen zijn gelegd, zei de administratieve verantwoordelijke die Rusland in het bezette gebied heeft aangesteld, Vladimir Saldo, aan het Russische persbureau TASS.

De totale oogst in de regio zou volgens hem uitkomen op 1,2 à 1,3 miljoen ton. Oekraïne geldt als de graanschuur van Europa. Sinds de Russische inval in het land eind februari zijn veel akkers verwoest, is de uitvoer gestokt en de wereldwijde bevoorrading verstoord. Cherson staat al sinds het begin van het conflict onder Russische controle.

Belga

Lees ook in Akkerbouw

Grootschalige Franse test om suikerbieten te beschermen tegen vergelingsziekte

Bieten In Frankrijk wordt dit jaar een grootschalige test georganiseerd voor de biologische bestrijding van de vergelingsziekte bij suikerbieten. 500 ha bietenvelden wordt behandeld met kairomonen (feromoonachtige stoffen die een geur verspreiden). De kairomonen moeten de bladluizen weghouden van de planten, zodat de ziekte minder optreedt of dat behandeling met insecticide pas later nodig is.
Meer artikelen bekijken