Startpagina Schapen

Hoe beschermen we onze dieren tegen de wolf?

De afgelopen weken werden in het eerste afgebakende Limburgse/Antwerpse wolvenrisicogebied op 5 plaatsen vergaderingen georganiseerd omtrent schade, wolfproof omheiningen en subsidiesystemen. Die vergaderingen kaderden in het demonstratieproject ‘De wolf, wees op je hoede’ met als projectpartners de vzw Vlaamse Schapenhouderij (VSH) en RCC-Belgium.

Het project wordt gefinancierd door Vlaanderen en Europa. De vergaderingen verliepen in samenwerking met de gemeentebesturen van Noord-Limburg en de 6 betrokken Antwerpse gemeenten. De toelichting werd verzorgd door de projectpartners, door het Agentschap Natuur en Bos (ANB), door het Wolf Fencing Team (WFT) en door het departement Landbouw en Visserij (L&V).

Gezien in de loop van mei een tweede risicogebied afgebakend is met de stad Antwerpen en alle gemeenten ten noorden van Antwerpen, zullen...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Schapen

Voer geen schapen en geiten in België in zonder officieel gezondheidscertificaat

Overdraagbare ziekten Na recente uitbraken van besmettelijke dierenziekten in Europa benadrukt het FAVV dat schapen en geiten die in België worden ingevoerd voor hun vertrek moeten worden gecontroleerd door de veterinaire diensten van het land van herkomst. De invoer van schapen en geiten zonder officieel gezondheidscertificaat in België is niet toegelaten en betekent een gevaar voor de Belgische veestapel.
Meer artikelen bekijken