Startpagina Schapen

Krimpende productie en dalend vleesverbruik voor Franse schapensector

De economische situatie van de Belgische schapenhouderij wordt sterk beïnvloed door wat er in onze buurlanden gebeurt. In het vorige artikel bekeken we de economische situatie van de sector in Nederland. In dit artikel willen we een blik werpen op hoe de evolutie eruitziet in Frankrijk. Jaarlijks wordt hieromtrent een dossier samengesteld door het Institut de l’elevage (Idele) en Inosys (Réseaux d’élevage), in samenwerking met het Franse ministerie van Landbouw/Chambres de l’Agriculture en de Confédération Nationale de l’Elevage (CNE).

In Frankrijk is de schapenhouderij een vrij belangrijke tak en zijn er 2 belangrijke oriëntaties, namelijk melkschapen voor de kaasproductie en vleesrassen voor de lamsvleesproductie. Er zijn ongeveer 30.000 ‘grotere’ bedrijven die schapen houden (meer dan 10 ooien of/en meer dan 100 lammeren); waarvan 25.000 zich richten op de lamsvleesproductie. In totaal worden in Frankrijk op ruim 64.000 bedrijven ongeveer 3,4 miljoen schapen gehouden voor de lamsvleesproductie. Op 11% van deze bedrijven zijn er meer dan 150 ooien. Melkschapen vinden we op ruim 6.000 bedrijven. Daar worden in totaal 1,...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Schapen

Meer artikelen bekijken