Startpagina Vleesvee

Prijs van kalveren is stijgend

Coevia vzw leverde deze week op 9 augustus zijn analyse van de markt voor Belgisch witblauw rundvlees.

Leestijd : 1 min

De prijs voor kalveren is stijgend en varieert van 800 tot 1.025 euro voor een goed kalf. 970 euro is de gemiddelde norm. Deze prijs is inclusief btw. De markt is vast, met een aanbod dat kleiner is dan de vraag.

Bij de koeien geldt een status quo, met een gemiddelde prijs van 4 tot 4,3 euro/kg levend gewicht. De richtprijs voor geslacht gewicht is 5,9 tot 6,4 euro/kg, met enkele pieken tot 6,5 euro/kg voor goed afgewerkte koeien en premium kwaliteit (S+). Er is een verschil van 0,05 tot 0,10 euro hoger waar te nemen als de koe jonger is dan 5 jaar. Deze prijs is exclusief btw. De markt is hier prijshoudend, met een aanbod dat kleiner is dan of gelijk aan de vraag.

Ten slotte wordt bij de stieren een status quo inzake prijs opgemerkt, met een prijs die schommelt rond de 4,1 tot 4,4 euro per levende kg of 6,1 tot 6,4 euro per geslacht gewicht. 6,3 euro/kg wordt als norm genomen. Een prijs van 6,4 euro/kg (S +) wordt gehanteerd, indien geleverd wordt onder een specifiek label (label, coöperatie, zuigelingen, minder dan 700 kg). Bij stieren onder de 20 maanden is een verschil van 0,05 tot 0,10 euro hoger waar te nemen. Deze prijzen zijn exclusief btw. De markt is genoeg vast, met een aanbod dat kleiner is dan de vraag.

Coevia

Lees ook in Vleesvee

Meer artikelen bekijken