Startpagina Beurzen

Space (F) trekt opnieuw de kaart van innovatie

Space, dé internationale beurs voor de veehouderij, loopt van dinsdag 13 tot en met donderdag 15 september in het Parc Expo in de Franse stad Rennes. Bijna 1.200 bedrijven hebben een stand op de 36ste editie van deze vakbeurs.

Leestijd : 2 min

Space werd na een jaar afwezigheid door corona ook vorig jaar reeds georganiseerd, maar dit jaar heb je geen Covid Safe-pas of een bewijs van een recente negatieve coronatest meer nodig om de vakbeurs te bezoeken. Mondmaskers zijn ook niet langer verplicht.

Vorig jaar werd deze Bretonse beurs voor het eerst ingekort naar 3 dagen. Dat wordt dit jaar herhaald. De driedaagse wordt ook opnieuw afgesloten met een nocturne (tot 20 uur in plaats van 18 uur) op donderdagavond.

Uitgebreid programma

Net als vorig jaar focust Space zich volledig op internationale vernieuwingen in de veehouderij, zowel inzake welzijn, voeding, klimaat, automatisering als inzake energie, voor de houders van runderen, varkens, geiten en pluimvee. Veel aandacht gaat naar nieuwe producten en ontwikkelingen.

Dit jaar telt de beurs bijna 1.200 standhouders, zo’n 100 meer dan vorig jaar. 247 exposanten komen voor het eerst naar Space. Ons land wordt op deze 36ste editie vertegenwoordigd door 26 bedrijven. Er zijn ook heel wat internationale conferenties over de marktevolutie, over het klimaat, over dierenwelzijn, enzovoort.

Ondanks de inkorting naar 3 beursdagen worden nog steeds voor alle belangrijke veerassen prijskampen en veilingen georganiseerd. Tijdens Space kun je ook deelnemen aan diverse bedrijfsbezoeken (geitenhouderij, varkensbedrijf, verschillende rundveebedrijven, pluimveebedrijf en zelfs een algenkwekerij) in de regio. Inschrijven kan via de website (www.space.fr) of ter plaatse.

Innovaties

De Innov’Space is een opmerkelijke showcase voor innovatie in de veehouderij. Er zijn dit jaar 36 producten te ontdekken die als een innovatie voor hun sector gelden. Het is voor heel wat startende en gevestigde bedrijven een belangrijke commerciële troef om hun nieuwe producten internationaal in de schijnwerpers te kunnen zetten.

Praktisch

Een toegangsticket kost 17 euro voor 1 dag, voor 2 dagen 22 euro, voor 3 dagen 30 euro. Belgische geïnteresseerden kunnen deze beurs echter gratis bezoeken mits het aanvragen van een internationale badge op www.space.fr . Je ontvangt de toegangsbadge via e-mail. Buitenlandse bezoekers kunnen ter plaatse terecht in de Club International.

Filip Van der Linden

Lees ook in Beurzen

Meer artikelen bekijken