Startpagina Agro-Expo

Agro-Expo

Agro-Expo

Debat prijsvorming en uitdagingen in de pluimvee- en varkenshouderij

Agro-Expo Agro-Expo in Roeselare mag terugblikken op een topeditie, met maar liefst 18.000 bezoekers op 3 dagen tijd. En ook naast de beursvloer was er het een en ander te beleven. Zo was er op 29 januari een debat over de prijsvorming en uitdagingen in de pluimvee- en varkenshouderij. De verschillen tussen beide sectoren zijn groot, maar de uitdagingen zijn dezelfde.
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Abonneer u

Ontvang Landbouwleven bij u thuis, met toegang tot alle artikels op de website, onze gespecialiseerde weermodule en noteringen van landbouwmarkten.

Ik abonneer me

Vlaamse Piétrain Fokkerij lanceert de kraamstalindex

De kraamstalindex is een nieuwe tool om de vitaliteit te verhogen en erfelijke gebreken te reduceren via de eindbeerkeuze. Fokkerijorganisatie Vlaamse Piétrain Fokkerij presenteert deze nieuwigheid tijdens Agro Expo.

Inagro stelt nieuwe functies gewasbeschermingsapp voor op Agro Expo in Roeselare

Door de verdwijning van gewasbeschermingsmiddelen en de toenemende extralegale residu-eisen zoeken land- en tuinbouwers meer naar alternatieve methoden voor de bestrijding van plagen. Voortaan vinden ze biologische bestrijders in Inagro’s gewasbeschermingsapp. De app bevat ook de risico’s van gewasbeschermingsmiddelen voor nuttige insecten. “De aanpassingen kwamen tot stand op vraag van en in overleg met de sector”, vertelt Ellen Pauwelyn, onderzoeksleider gewasbescherming bij Inagro.

Tomatenbedrijf Tomco: 10 miljoen kilo op 10.000 vierkante meter

Voor de voorstelling van de 20ste Agro Expo trok de organiserende bestuursploeg naar het tomatenbedrijf Tomco. Dat is gelegen in de nieuwe glastuinbouwzone langs de rijksweg in Roeselare. Het is de derde vestiging van het tomatenbedrijf Tomco, na Ardooie en Pecq in Henegouwen.

Jonge boeren in de kijker op jubilerende Agro Expo

De acties ‘Kool is Cool’, de Prei-Award en de Aardbeien-Award: op de voorbije edities zette de Agro Expo telkens een groente- of fruitsoort volop in de kijker. Voor de 20ste editie trekt de raad van bestuur van het driedaags land- en tuinbouwevenement voluit de kaart van jonge, West-Vlaamse tuinders. “Geen toekomst zonder jonge ondernemers.” Cijfers tonen aan dat West-Vlaanderen de provincie is met procentueel het meest aantal jonge land- en tuinbouwers, jonger dan 40.

Meest gelezen

Jubilerende Agro Expo pakt uit met extra beurstent om verdere groei een geschikt onderdak te bieden

Agro Expo Vlaanderen in Roeselare viert feest! De beurs bestaat 40 jaar én het is dit jaar de 20ste editie van de driedaagse belevingsdagen voor de land- en tuinbouw. Deze gaan door in Expo Roeselare én in de nieuwe megatent op zaterdag 25, zondag 26 en maandag 27 januari. Bijzondere aandacht gaat naar de jonge generatie land- en tuinbouwers. “Dat ons landbouwevenement springlevend is, wordt benadrukt met die extra beursruimte”, zegt Rik Vanwildemeersch. Er zijn nog enkele nieuwigheden.

Agro-Expo lost de verwachtingen in

Al bij de opening kon de nieuwe beursvoorzitter Rik Vanwildemeersch tevreden de genodigden ontvangen. De recepten voor een geslaagde beurs waren toen al aanwezig: een uitverkochte beurshal en voor het tijdstip ook aardig wat volk. Dat volk mocht van Europees parlementslid Tom Vandenkendelaere een warm pleidooi horen voor vrijhandel, zij het onder voorwaarden.

  • 1
  • 1