Startpagina Mechanisatie

Geslaagde Ford(son)-dagen

Op de Smoufelbeekhoeve in Donk (Maldegem) ging gedurende het laatste weekend van augustus de grootste Ford en Fordson-dagen door die ons land ooit gekend heeft.

Leestijd : 1 min

Er waren maar liefst 240 Fordson- en Ford-trekkers aanwezig, naast een 60-tal ‘overgangstrekkers’ die de geschiedenis van Ford en Fiat naar New Holland toonden. Op het terrein stonden zelfs enkele Claeys-tractoren om het geschiedenisverhaal compleet te maken.

Bijkomend stonden er nog eens 50 verschillende oldtimertractoren van het museum – de Smoufelbeekhoeve – zelf. Op een terrein van 4 ha werd gedurende het volledige weekend rond de 3.500 bezoekers verwelkomd onder een stralende zon.

Fordson-tractor op rupsbanden.
Fordson-tractor op rupsbanden. - Foto: KVDP

De opzet van het gebeuren was om niet enkel Ford(son)-vrienden samen te brengen, maar ook om de landbouw in een positief daglicht te zetten. Van New Holland waren er enkele nieuwe machines te bezichtigen, zoals de methaantrekker en de laatste HD-grootpakkenpers en enkele recente tractoren.

KVDP

Lees ook in Mechanisatie

Eerste dealerday over precisielandbouw groot succes

Mechanisatie Fedagrim, Thomas More Geel en RTC Antwerpen organiseerden 28 oktober een eerste dealerday. Tractordealers, landbouwmechanisatiebedrijven, leerkrachten uit het land-en tuinbouwonderwijs kwamen samen met de studenten van de landbouw en landbouwmechanisatierichting in Geel samen voor dit event rond precisielandbouw.
Meer artikelen bekijken