Startpagina Mechanisatie

Retro Oogstdag verhuist naar Aalter

Zondag 25 september gaat opnieuw de Retro Oogstdag door, deze keer op een nieuwe locatie in Aalter.

Leestijd : 2 min

Deze keer trekt de organisatie, de vzw Landbouw en Machines, naar een nieuwe locatie, waar een terrein van 13 ha ter beschikking is. Zo kunnen ze een grotere oppervlakte met te oogsten gewassen aanbieden, namelijk 9,5 ha.

70 deelnemende machines

Met een 70 tal deelnemende machines zal dus niet enkel maïs gehakseld worden, maar zullen ook voederbieten en korrelmaïs worden geoogst. 18 hakselaar van alle soorten, merken en types zullen hun kunnen tonen. De courante machines die in de regio populair waren, zoals de New Holland, Claas SF 80 en Field Queen-hakselaar, zijn van de partij. Andere merken zoals Feraboli, Hesston, Kemper en Mengele zijn er ook. Zelfs een heuse zelfbouwhakselaar staat op de deelnemerslijst.

De bietenrooiers van weleer zullen terug in actie treden, vooral de eenrijige bunkerrooiers, zoals Fähse, Kemper en BVL.

Verschillende oldtimertractoren met maïswagen en kippers zullen maïs en bieten afvoeren.

Méér dan oogsten

Naast deze demonstraties is er plaats gemaakt om grondbewerkingen uit te voeren, met grote en kleine tractoren. Dit zal gebeuren met grote iconische tractoren en met de kleinere oldtimer- tractoren.

De deelnemers komen uit alle windstreken, zowel uit de buurt van Aalter, maar evengoed zijn er deelnemers die er een hele reis zullen hebben opzitten. Zo komen er deelnemers helemaal vanuit Ieper en uit Neerlinter naar Aalter gereden om hun machines voor te stellen.

Praktisch

Vanaf 10.30 uur kunnen bezoekers alle doorlopende demonstraties volgen van langs de zijlijn. Omwille van de veiligheid voor zowel de bezoekers als de deelnemende machines, zijn de demonstraties niet toegankelijk voor het publiek. Er is een ruime strook voorzien, zodat men alles goed kan zien.

De Retro Oogstdag is gelegen langs de Gottebeekstraat in Aalter. Catering en springkasteel voor de kleinsten is voorzien. Inkom 5 euro, kinderen tot 12 jaar kunnen gratis binnen.

Meer info via organisator Maarten Martens, 0477/57.25.02, maarten-martens@telenet.be.

MM

Lees ook in Mechanisatie

Meer artikelen bekijken