Startpagina Vleesvee

Roger Sapion wint tweemaal kampioenstitel in Leuven

De interprovinciale BWB-prijskamp werd gehouden tijdens de jaarmarkt van Leuven op maandag 5 september. Er waren 50 dieren ingeschreven in de catalogus. Ze werden gekeurd door Geoffrey Flemal en Maxime Baudoin.

Leestijd : 2 min

Het is een traditie dat op de eerste maandag van september de jaarmarkt van Leuven wordt gehouden. Dan wordt ook een prijskamp voor het witblauwe ras georganiseerd.

Tweemaal kampioen

Roger Sapion uit Kessel-Lo behaalde 2 kampioenschappen tijdens deze warme dag. De eerste was in de categorie ‘vaarzen en gekalfde vaarzen’, met Pipa vh Loobergenhof (Courtois). Deze koe toonde zich prima en getypeerd. Ze versloeg Odyssée van het Bareelhof (Idéfix) van Stijn Veulemans.

Het tweede kampioenschap was in de categorie ‘koeien’, met Odina vh Loobergenhof (Idéfix). Odina is een zeer grote en ronde koe. Zij kreeg de voorkeur boven Maribelle vd Wolvendreef (Senateur) van Theunis Lv.

Odina vh Loobergenhof (Idéfix X Attribut), kampioenschap koeien vanaf 44 maanden, van Roger Sapion uit Kessel-Lo.
Odina vh Loobergenhof (Idéfix X Attribut), kampioenschap koeien vanaf 44 maanden, van Roger Sapion uit Kessel-Lo. - Foto: Olivia Germeau

Andere kampioenen

Gert De Coninck uit Wolvertem won het kampioenschap jonge vaarzen met Miracolina vd Breehoeve (Vegas). Deze jonge koe toonde veel finesse en zuiverheid. Zij streed met Rose van het Bareelhof (Dali) en Romy van het Bareelhof (Impérial) van Stijn Veulemans en met Roxie vd Wolvendreef (Zougar) van Theunis Lv.

Miracolina vd Breehoeve (Vegas X Donquichotte), kampioenschap vaarzen van 8 tot 20 maanden, van Gert De Coninck uit Wolvertem.
Miracolina vd Breehoeve (Vegas X Donquichotte), kampioenschap vaarzen van 8 tot 20 maanden, van Gert De Coninck uit Wolvertem. - Foto: Olivia Germeau

Stijn Veulemans uit Glabbeek sleepte het kampioenschap van de jonge stieren in de wacht, met Rakker van het Bareelhof (Darko). Deze jonge stier was fijn en rond. Hij versloeg Remco van het Bareelhof (Darko) van dezelfde fokker.

Rakker van het Bareelhof (Darko X Impérial), kampioenschap stieren van 8 tot 18 maanden, van Stijn Veulemans uit Glabbeek.
Rakker van het Bareelhof (Darko X Impérial), kampioenschap stieren van 8 tot 18 maanden, van Stijn Veulemans uit Glabbeek. - Foto: Olivia Germeau

De fokker won ook de eerste prijs bij de vaarzenloten.

Eerste prijs loten vaarzen: Stijn Veulemans uit Glabbeek.
Eerste prijs loten vaarzen: Stijn Veulemans uit Glabbeek. - Foto: Olivia Germeau

Ten slotte won Theunis Lv de Glabbeek het laatste kampioenschap van de dag in de categorie ‘grote stieren’, met Ronaldo vd Wolvendreef (Rejoui). Hij stond alleen in zijn categorie. De fokkerij won ook de eerste van het lot koeien.

Eerste prijs bij de loten koeien: Theunis Lv uit Glabbeek.
Eerste prijs bij de loten koeien: Theunis Lv uit Glabbeek. - Foto: Olivia Germeau

Rolando vd Wolvendreef (Rejoui X Langoureux), kampioenschap stieren van 18 tot 30 maanden, van Theunis Lv uit Glabbeek.
Rolando vd Wolvendreef (Rejoui X Langoureux), kampioenschap stieren van 18 tot 30 maanden, van Theunis Lv uit Glabbeek. - Foto: Olivia Germeau

Olivia Germeau

Lees ook in Vleesvee

Veehouderij Stabroek: "Wij voelen ons geviseerd door het FAVV"

Vleesvee Voor de eerste keer getuigen de veehouders in Stabroek die sinds november moeilijkheden hebben met het verkopen van hun runderen. Het voedselagentschap legde hun veehouderij strenge beperkingen op, nadat het een te hoge concentratie PFOS aantrof in het vlees. “Plots stonden er 2 inspecteurs van het voedselagentschap voor onze deur met slecht nieuws dat insloeg als een bom.”
Meer artikelen bekijken