Startpagina Fruit

Scholencampagne ‘Oog voor Lekkers’ sportief afgetrapt

De scholencampagne 'Oog voor Lekkers' wil kinderen gezonde eetgewoonten bijbrengen. Zo kunnen deelnemende scholen in Vlaanderen rekenen op 20 weken subsidies voor gezonde tussendoortjes. De campagne werd afgetrapt in de Gemeentelijke Basisschool Trootrakkers in Kortessem.

Op de speelplaats van de school legden 3 BV's – chef-kok Sofie Dumont, hockeyspeler Thomas Briels en Ketnet-actrice Sali Haidara – op 15 september om het snelst de Oog voor Lekkers-Cup af.

Sali Haidara was het snelst op het parcours met onder meer een melkweg, fruitspiesjes en dwarrelende groenten, dat zag ook presentator Sieg De Doncker en zo'n 139 enthousiaste leerlingen en leerkrachten. Zo werd de aftrap gegeven voor Oog voor Lekkers 2022-2023, de scholencampagne rond fruit, groenten en melk die...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Fruit

Wetenschappers zoeken natuurlijke microben om aardbeiplanten te versterken  

Fruit Aardbeien zijn meer dan fruit, bladeren en wortels. Ze hebben een natuurlijk netwerk van microben. Noem het gerust holisme voor planten. “Binnen die dynamiek zoeken we natuurlijke microbencocktails om aardbeiplanten gezond te houden”, aldus onderzoekers van KU Leuven. “Daarvoor bestuderen we aardbeiplantjes en hun netwerken.”
Meer artikelen bekijken