Startpagina Vleesvee

Ook BWB in de ring tijdens fokveedag in Eeklo

Tijdens de Provinciale Fokveedag Oost-Vlaanderen werden ook een 40-tal BWB-dieren gekeurd door Carl Heyvaert, Andy Goorinckx en Basiel van Doorne.

Leestijd : 1 min

Er werden op deze fokveedag 3 kampioenstitels uitgereikt.

Het eerste kampioenschap in de categorie jonge vaarzen ging naar Guy Gilleman uit Maarke-Kerkem met Dianthus van het Kerkemshof (Courtois). Dit jonge dier vertoonde veel dikte over het hele lichaam. Ze ging vooraf aan 1825 vd Oudemanspolder (Dodou) van Vanhaelemeesch Bv.

Dianthus van het Kerkemshof (Courtois X Wilmots), kampioenschap vaarzen van 6 tot 12 maanden, van Guy Gilleman uit Maarke-Kerkem.
Dianthus van het Kerkemshof (Courtois X Wilmots), kampioenschap vaarzen van 6 tot 12 maanden, van Guy Gilleman uit Maarke-Kerkem. - Foto: Olivia Germeau

Frédérik Baele uit Velzeke won het kampioenschap oude vaarzen met Anna van Velzeke (Vidal). Anna is zowel in de voorhand als in de achterhand een complete vaars waarin ze veel lijnen vertoont. Ze kreeg de voorkeur boven Danseuse van het Kerkemshof (Persan) van Guy Gilleman en Petronilha vd Slindonkhoeve (Vidal) van William Goethals.

Anna van Velzeke (Vidal X Origan), kampioenschap vaarzen van 12 tot 24 maanden, van Frédérik Baele uit Velzeke.
Anna van Velzeke (Vidal X Origan), kampioenschap vaarzen van 12 tot 24 maanden, van Frédérik Baele uit Velzeke. - Foto: Olivia Germeau

Tot slot won Michael Cools het koekampioenschap met Guyane du Fond de Bois (Hazard). Deze koe van 1.060 kg is zeer compleet en krachtig. Ze streed voor de titel tegen Magnolia vd Oudemanspolder (Reputed) van Vanhaelemeesch Bv.

Olivia Germeau

Lees ook in Vleesvee

Meer artikelen bekijken